Viasync

Viasync is een populair en daardoor succesvol synchroniseerprogramma. Het zit vol handige opties en blijft toch gebruiksvriendelijk. Synchronisatie tussen mappen, netwerklokaties en gehele drives gaat razendsnel, de duidelijke logging vertelt je wat er bijgewerkt is en wat er fout gegaan is. Dat laatste is één van de pluspunten van Viasync; waar standaard kopieerfunctionaliteit afhaakt op fouten, gaat Viasync gewoon verder. Synchronisatie met Viasync mislukt nooit op (vrijwel altijd verklaarbare en te negeren) fouten. Viasync werkt onder Windows 98, ME, 2000, XP, Vista en Windows 7.

De eerste stap om te synchroniseren is het instellen van taken en de bijbehorende instellingen. Deze instellingen worden vastgelegd in een profiel, behorende bij een taak. Profielen zijn vrij te wijzigen. Wat gekopieerd wordt en in welke richting, is altijd aan te passen.

Een taak kan gesimuleerd worden, het simuleert alle synchronisatiehandelingen en laat zien wat het resultaat zou zijn als de taak echt uitgevoerd zou zijn. Is de taak naar wens ingericht, dan kan de taak gestart worden. Na afloop van de kopieertaak worden de resultaten in een rasteroverzicht direct getoond. Deze resultaten kunnen op bestandsniveau bekeken worden via het log-bestand per taak. Via de "tooltiptekst" kunnen de eerste resultaten tijdens het synchroniseren worden bekeken, door de muis boven de gewenste regel te houden.

Probeer Viasync met een vrij te downloaden versie. Gebruik het als "shareware" voor een periode van 30 dagen. Na 30 dagen werkt alles nog, behalve het uitvoeren van de taken. Is het u bevallen, vraag dan een licentie aan. Zodra een licentie is verkregen, is de werking weer volledig met behoud van alle ingestelde taken en profielen. Een licentie kost u slechts 10 euro.

Viasync screen

Download volledige versie:  Viasync   

Download ZIP versie:  Viasync.zip